BESPAAR 50% PROCENT OP FRITUUROLIE

Ironchef introduceert een nieuwe frituurfilter die tot 50 procent op frituurolie kan besparen. De Frying Filter is gemaakt van fijnmazig rvs-gaas en wordt in de bestaande frituurmandjes geplaatst en vastgemaakt met veren. De filter steekt boven het mandje uit zodat kruim niet over de rand kan komen. Het product is stevig ontworpen en verkrijgbaar in diverse maten.

Volgens Dave du Crocq van Ironchef kan het filter ook besparingen opleveren voor ondernemers die al een geavanceerd ingebouwd vetfiltersysteem en een koude zone hebben ‘Het gruis zakt namelijk naar de koude zone als het al is verbrand. Dan is de schade al geleden. Dit filter gaat verbranding in een vroeg stadium tegen’. Volgens Du Crocq is het gruis makkelijk met een pannenlikker te verwijderen ‘Als je dit doet na elke frituurbeurt kun je 50% op je frituurolie besparen’

Ondernemers doen met de filter langer met hun olie zegt Du Crocq ‘Een cafetariahouder die het filter heeft geplaatst hoeft de olie nu slechts om de vijf dagen te verversen, in plaats van om de drie dagen. Dat zijn 48 schoonmaakbeurten per jaar minder. Dat scheelt €1500 tot €1600 op jaarbasis. Goed voor je portemonnee en voor het milieu’. Du Crocq heeft al contact met verschillende cafetariaformules. Ze zijn enthousiast over het resultaat.

Bron: SnackKoerier